Afganistan Dışişleri Bakanı Muttaki Antalya Diplomasi Forumu'nda konuştu

Afganistan Dışişleri Bakanı Muttaki Antalya Diplomasi Forumu'nda konuştu

'Afganistan İslam Emirliği' Dışişleri Bakanı Emirhan Muttaki, Antalya Diplomasi Forumu'nda açıklamalarda bulundu.

'Afganistan İslam Emirliği' Dışişleri Bakanı Emirhan Muttaki, Antalya Diplomasi Forumu'nda açıklamalarda bulundu.

Foruma katılan Afgan heyetine liderlik eden Muttaki, burada birçok tarafla görüşmelerde bulundu.

Muttaki, başta Türkiye, Katar ve ABD olmak üzere Finlandiya, Somali, Lübnan, Venezuela, Özbekistan ve Bahreyn gibi birçok ülkenin dışişleri bakanlarıyla temaslar gerçekleştirdi.

Emirhan Muttaki, Afganistan'daki son duruma ilişkin muhataplarıyla görüşmeler gerçekleştirirken, Afganistan konulu bir oturumda da katılımcılara hitap etti.

Kabil Havalimanı'nın işletilmesi konusuna vurgu yapan Muttaki, iş birliği içerisinde çalışmak istediklerini kaydederken, insani yardımları ve Antalya Diplomasi Forumu'na davet edilmeleri sebebiyle Türkiye'ye teşekkürlerini iletti.

Afganistan Dışişleri Bakanı Muttaki, dünya ülkeleriyle olumlu ilişkiler istediklerini, Afganistan'ın başka ülkelere karşı kullanılmayacağını ve ülkenin ekonomik bir merkez olmasını arzu ettiklerini dile getirdi.

Muttaki, 40 yıllık savaş sürecinin ardından, örnek niteliğinde bir barışa, merkezi hükümete, istikrarlı ve barışçıl bir ülkeye sahip olduklarının altını çizdi.

Afganistan'ın tanınması konusundaki taleplerini de yineleyen Dışişleri Bakanı Muttaki, "Afganistan coğrafi sınırlara, nüfusa ve iş başına bir hükümete sahip. Bir devlet olarak tanınmak için tüm gereklilikleri yerine getiriyor. O halde neden halen tanınmıyor?" ifadelerini kullanarak, 'Afganistan İslam Emirliği' yönetiminin resmen tanınması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.