Afganistan, eğitim ve ekonomi konferansına ev sahipliği yapacak

Afganistan, eğitim ve ekonomi konferansına ev sahipliği yapacak

Afganistan'ın başkenti Kabil, 7 Haziran günü eğitim ve ekonomi alanında üst düzey bir konferansa ev sahipliği yapacak.

Afganistan'ın başkenti Kabil, 7 Haziran günü eğitim ve ekonomi alanında üst düzey bir konferansa ev sahipliği yapacak.

Asya Uluslararası Kalkınma Araştırma ve Çalışmaları Organizasyonu (AIDRSO) tarafından organize edilen konferansta eğitim, yüksek eğitim ve Afganistan'da yoksulluk konuları ele alınacak.

Kabil merkezli bir sivil toplum kuruluşu olan AIDRSO, Afganistan'ın politikalarını ve gelecek perspektifini ele alan bir araştırma kurumu niteliğinde. Akademik çalışma, konferans ve münazaralarla Afganistan'ı ele alan AIDRSO, ülkeye dair kritik konuları incelemeyi ve buna uygun strateji tavsiyeleri vermeyi amaçlıyor.

AIDRSO siyasetçi ve idarecilere, hukukçulara, düşünce kuruluşlarına, akademik kurumlara, medyaya, kamu ve özel sektördeki paydaşlara yönelik içerikler sunuyor. Organizasyon, Afganistan'ın iç ve dış politikasına yönelik çalışmalar da yürütüyor.

Afganistan Diyalog Konferansı

AIDRSO, 7 Haziran 2022 tarihinde başkent Kabil'de "Afganistan Diyaloğu" ismiyle bir konferans gerçekleştirecek.

Konferansın ana konuları eğitim, yüksek eğitim ve ülkedeki yoksulluk olacak. Konferansın amacı ise, katılımcıların da katkılarıyla, bahsedilen alanlardaki mevcut durumu geliştirmek.

Bir gün sürecek konferansta ele alınacak konular ise şöyle:

- Afganistan'da eğitim sisteminin karşılaştığı zorluklar ve Eğitim Bakanlığı'nın stratejileri

- Yüksek eğitim alanının geleceği

- Afganistan'da yoksulluk ve sebepleri

Konferansla beraber bağışçılar ve kurumlar arasındaki koordinasyonun tesis edilmesi, yoksulluğun kontrol altına alınmasına yönelik adımlar atılması, eğitim sektörünün güçlendirilmesi ve belirlenen programların tatbikinin incelenmesi amaçlanıyor.

Ayrıca eğitim alanındaki uzmanların tecrübelerinden yararlanılması, eğitim sistemine bağışçı toplanması, eğitmen yetiştirilmesine yönelik adımlar atılması, sistemin iyileştirilmesi, yoksulluğa karşı kapsamlı bir strateji tesisi, işsizliğin aşılması gibi başlıklar da konferansta gündeme gelecek.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.