Afganistan hava sahasını ihlal eden ABD'ye Taliban'dan uyarı

Afganistan hava sahasını ihlal eden ABD'ye Taliban'dan uyarı

Taliban'ın ilan ettiği 'Afganistan İslam Emirliği', ülkenin hava sahasını ihlal eden ABD'ye uyarıda bulundu.

Taliban'ın ilan ettiği 'Afganistan İslam Emirliği', ülkenin hava sahasını ihlal ettiği ifade edilen ABD'ye uyarıda bulundu.

Taliban Sözcüsü ve 'Afganistan İslam Emirliği' Enformasyon ve Kültür Bakan Yardımcısı Zebihullah Mücahid tarafından yayınlanan açıklamada, Afganistan hava sahasında ABD'ye ait insansız hava araçlarının uçuş yaptığı öne sürdü.

Her ülkenin kendine ait hava sahasındaki yegane meşru otorite olduğunun altı çizilen açıklamada, "Bu nedenle İslam Emirliği, Afganistan'ın tek meşru hukuki varlığı olarak Afganistan'ın kara ve hava sahasının koruyucusudur." ifadelerine yer verildi.

ABD'nin tüm uluslararası kuralların yanı sıra, Taliban ile imzaladığı Doha Anlaşması'nı da ihlal ettiği vurgulandı. ABD'nin bir an önce bu duruma son vermesi gerektiği belirtildi.

Açıklama şu ifadelerle son buldu:

"Tüm ülkeleri, özellikle Birleşik Devletler'i, herhangi bir olumsuz sonucun doğmasını önleme amacıyla, Afganistan'a uluslararası haklar, kanunlar ve taahhütler ışığında muamele etmeye, karşılıklı saygıyı ve taahhütleri göz önüne almaya çağırıyoruz."

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.