Afganistan hükümeti zorda: Nuristan'da helikopter düştü

Afganistan hükümeti zorda: Nuristan'da helikopter düştü

Taliban sözcüsünün açıklamasında Nuristan ilinde helikopter düşürüldüğü ifade edildi.

Taliban sözcüsünün açıklamasında Nuristan ilinde helikopter düşürüldüğü ifade edildi.

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından sosyal medya ağları üzerinden yapılan açıklamaya göre, Afganistan'ın doğusundaki Nuristan ilinde Kabil hükümeti güçlerine ait bir helikopter düşürüldü.

"Kurtulan olmadı"

Mücahid, Nuristan ilinin Bargmatal bölgesinde düşürüldüğü ifade edilen helikopterle ilgili yaptığı açıklamada, düşen helikopterden kurtulan olmadığını belirtti.

Güneyde eş zamanlı saldırılar

Öte yandan Taliban'a bağlı güçlerin Afganistan'ın güneyindeki Kandahar ve Hilmend illerinde Kabil hükümeti güçlerine yönelik düzenlediği eş zamanlı saldırılarda hükümet güçlerinden çok sayıda kişi öldü veya yaralandı.

Taliban, kendi kaynakları üzerinden yaptığı açıklamalarda, ülkenin güneyinde Kabil hükümeti güçlerine yönelik düzenlenen saldırılarda 50'den fazla kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

Ülkenin güneyindeki son saldırılarla ilgili Afgan medyasında yer alan bilgilere göre, sadece Kandahar ilinde Taliban tarafından geçtiğimiz gece düzenlenen saldırılarda 22 polis öldü.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.