Afganistan İçişleri: IŞİD'in ülkede fiziki bir varlığı yok

Afganistan İçişleri: IŞİD'in ülkede fiziki bir varlığı yok

Afganistan İslam Emirliği İçişleri Bakanlığı, IŞİD'in şu anda ülkede “fiziksel varlığı” bulunmadığını belirtti.

Afganistan İslam Emirliği İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdulmetin Kani, bazı komşu ülke vatandaşlarının Afganistan'da güvenlikle ilgili bir dizi olaya karıştığını ve bakanlığın bu ülkelerle koordinasyon halinde ülke dışındaki güvenlik sorunu unsurları engellemek için çalıştığını da sözlerine ekledi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Kani açıklamasında şunları ifade etti: "Bu bağlamda, Afganistan'ın güvenliğine karşı hareket eden unsurların kontrol altına alınması için resmi toplantılar ve görüşmeler düzenlemeye de gayret ediyoruz. Bu alanda aktif olarak çalışıyoruz. Topraklarının bize karşı kullanılmaması için komşu ülkelerle anlayış yoluyla bu sorunları çözmeye çalışıyoruz."

Afgan analist Muhammad Zelmay Afganyar konuyla ilgili olarak, "Terörizm uluslar ötesi bir mesele ve Afganistan da bunun kurbanlarından biri. Diğer ülkeler Afganistan'a topraklarının kendisine karşı kullanılmayacağına dair garanti verebilir mi?"

İçişleri Bakanlığı'nın Afganistan ile komşu ülkeler arasındaki güvenlik işbirliğine yaptığı açıklama, Tacikistan Dışişleri Bakanı'nın daha önce Afganistan ile sınırların yönetimi konusunda ülkenin ilgili kurumlarının temas halinde olduğunu söylemesinin ardından geldi.

Kaynak: Mepa News, Tolo News

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.