Afganistan ile Pakistan arasında gerilim artıyor

Afganistan ile Pakistan arasında gerilim artıyor

Pakistan'ın Afgan vatandaşlarına yönelik uygulamaları, iki ülke arasında gerginliği artırmaya devam ediyor.

Pakistan'ın Afganistan vatandaşlarına yönelik uygulamaları, iki ülke arasında gerginliği artırmaya devam ediyor.

Son olarak İslamabad yönetimi, iki ülkeyi birbirine bağlayan en önemli geçişlerden olan Torham Sınır Kapısı'nı sivil geçişlere kapatmıştı. Bu karar Afgan halkının büyük tepkisini çekmiş, yıllardır gündelik hayatı için Nangarhar'dan Pakistan'a geçen bölge halkı sorunlar yaşamaya başlamıştı.

Tedavi olmak için Pakistan'a geçmeye çalışan iki Afgan'ın, Torham kapalı olduğu için dağ yolundan gitmeye çalışması ancak uçurumdan düşerek yaşamını yitirmesi, Pakistan'a yönelik tepkileri daha da artırdı.

Uçak bileti fiyatlarına zam yapıldı

Torham gerilimi sürerken, Pakistan, Afganistan vatandaşlarına yönelik tepki çeken yeni bir karara imza attı.

Pakistan merkezli hava yollarının Afgan yolculara sattığı bilet fiyatlarında 2 ila 3 kat artış yapıldı. Bu artış sonrası Afganistan'dan, 1 saatten daha az mesafedeki Pakistan'a gitmek isteyen bir kişi dünyanın diğer ülkelerinden daha pahalı bir şekilde bu ülkeye gidebilecek.

Bunun yanı sıra Pakistan İçişleri Bakanlığı'nın, Afganistan'dan gelen uçuşlardaki yolcu listelerini bizzat incelemeye aldığı ve bazı yolculara vizeleri olmasına rağmen izin vermediği ifade edildi.

Bu uygulamaların ardından iki ülke arasındaki uçuşlar durdu.

Taliban'ın ilan ettiği Afganistan İslam Emirliği'nin Sivil Havacılık İdaresi, bu durumun ardından Pakistan'a uyarı gönderdi. Yapılan uyarıda, bu politika devam ederse, Pakistan uçaklarının Afganistan'a girişine izin verilmeyeceği bildirildi.

Afganistan'daki yeni yönetimle Pakistan'ın arasında benzer gerilimlerin artmasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.