Afganistan ile Türkiye arasında 'yasa dışı göç' görüşmesi

Afganistan ile Türkiye arasında 'yasa dışı göç' görüşmesi

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi yetkilileri ile Türkiye'nin Afganistan Büyükelçisi arasında göç konulu bir görüşme gerçekleştirildi.

Türkiye'nin Afganistan Büyükelçisi Cihad Erginay, Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin Göçmen İşleri ve Geri Dönüş Bakanı Hacı Muhammed Arsala Huruti ile bir araya geldi.

Gündemde Afganistan'dan Türkiye'ye yasa dışı göçün önlenmesi konusu bulunuyordu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada tarafların yasa dışı göç, göçmenlerin sınır dışı edilmesi, yasa dışı göçe çözüm bulunması ve Afganların karşı karşıya kaldığı problemlerin çözülmesi hususlarını müzakere ettiği belirtildi. Taraflar arası müzakerelerin ve iş birliğinin önemine vurgu yapıldı.

Bakan Huruti, Afgan göçmenlerin sınır dışı edilmesinin tek başına bir çözüm olmayacağını, zira sınır dışı edilen göçmenlerin yeniden yasa dışı olarak göç ettiğini kaydetti. Huruti, göçün önlenmesi ve belirli bir kota getirilen göçmenlerin kayıt altına alınarak sorunların önüne geçilmesi konusunda istişarelerin sürmesi gerektiğini ifade etti.

Huruti kendilerinin de yasa dışı göçün önlenmesi konusunda çalışmalara devam ettiğini söyledi.

Bakanlığın açıklamasında Büyükelçi Erginay'ın, Afgan heyetinin Türkiye'ye bir çalışma ziyareti gerçekleştirmesinin sağlanabileceğini söylediği ifade edildi.

Afganistan ile Türkiye arasında bir süredir yasa dışı göç konusunda görüşmeler yürütüldüğü biliniyordu.

Kaynak: Mepa New

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum