'Afganistan İslam Emirliği' kabinesine Hazara bakan yardımcısı

'Afganistan İslam Emirliği' kabinesine Hazara bakan yardımcısı

Afganistan'da yeni yönetimin kurduğu geçici kabineye Hazara asıllı bir bakan yardımcısı daha atandı.

Afganistan'da yeni yönetimin kurduğu geçici kabineye Hazara asıllı bir bakan yardımcısı daha atandı.

Dr. Abdullatif Nazari geçtiğimiz günlerde Afganistan yönetiminin Ekonomi Bakan Yardımcısı olarak atanarak göreve başladı.

Nazari, Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Muhammed Hasan Gıyasi'nin ardından, kabinedeki ikinci Hazara isim oldu.

Atama kararına dair sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid, "Dr. Nazari Hazara kardeşlerimizden biridir ve ekonomi konusunda bilgi sahibidir." şeklinde konuştu.

Abdullatif Nazari kimdir?

Şii Hazara kökenli bir isim olan Nazari, Siyaset Bilimi alanında doktora yaptı.

Islahat isminde bir gazete çıkaran ve Afganistan'ın önde gelen Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler profesörlerinden olan Nazari, ülkenin başkenti Kabil'deki Garcistan Üniversitesi'nin de kurucusu.

Nazari'nin siyaset ve uluslararası ilişkiler alanında yayınlanmış çok sayıda çalışması bulunuyor. Abdullatif Nazari, 2019 seçimlerinde başkan adayı olan Ahmed Şah Mesud'un kardeşi ve Ahmed Şah Mesud Vakfı başkanı Ahmed Veli Mesud'un yardımcısıydı.

Taliban'ın Nazari'yi bakan yardımcısı yaparak hem üst düzey bir akademik figürün tecrübelerinden faydalanmayı, hem de kendisine yönelik muhalefet içindeki olası ittifakları engellemeyi amaçladığı tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.