Afganistan lideri Ahundzade: İslami yönetime muhalefet edenler geçmişten ders alsın

Afganistan lideri Ahundzade: İslami yönetime muhalefet edenler geçmişten ders alsın

'Afganistan İslam Emirliği Emiri' sıfatıyla ülkenin başında bulunan Taliban lideri Hibetullah Ahundzade, Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Afganistan yönetimine bağlı kaynaklar, mesajı, "Muhterem Emiru'l Mü'minin, Şeyhu'l Hadis Mevlevi Hibetullah Ahundzade'nin Kurban Bayramı Münasebetiyle Yayınladığı Tebrik Mesajı" başlığıyla servis etti.

Ahundzade'nin bayram mesajında ülkedeki son duruma değinilirken, Afganistan'ın geleceğine dair da değerlendirmeler yer aldı.

Tüm Müslümanların ve özellikle Afganistan halkının bayramını tebrik eden Ahundzade "Allah'ın lütfuyla bu bayramı, ülkemizin tamamen özgür olduğu, İslami yönetimin tesis edildiği ve tüm ülkenin barış ve kardeşlik içinde yaşadığı bir şekilde kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

Birçok Afgan'ın da uzun bir aradan sonra Mekke'ye giderek hac ibadetini yerine getirme imkanı bulduğunun altını çizen Ahundzade, bundan duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

"İç işlerimize müdahale etmeyin"

Ahundzade'nin açıklamasında, Afganistan'ın bölgedeki pozisyonuna da atıf vardı. "Komşularımızı, bölgeyi ve dünyayı temin ederiz ki, kimsenin topraklarımızı diğer ülkelerin güvenliğini tehdit için kullanmasına izin vermeyeceğiz." cümlesine yer veren Taliban lideri, diğer ülkelerin de Afganistan'ın iç işlerine müdahil olmaması gerektiğini belirtti.

Ahundzade tüm Afganlara ülkenin yeniden inşasında görev alma çağrısı yaparken, "Kollarımız tüm hemşehrilerimize açık. Dostluğumuz ve düşmanlığımız sadece İslam ilkeleri temelindedir." ifadesini kullandı.

"İslami yönetime muhalefet edenler geçmişten ders alsın"

Mesajda Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin muhaliflerine de çağrı vardı. "İslami sisteme muhalefet etmeye çalışan, ülkenin içinde ve dışında komplolar kuranlara çağrım, geçmişten ders almalarıdır. Böylesi eylemler kimsenin yararına değildir. Bu gibi şerli niyetleri bırakmak, İslami hükmün altında rahat bir hayat yaşamaya dönmek daha iyidir." cümlelerini kullanan Ahundzade, ülkede yaşanan sorunların da farkında olduklarını söyledi.

Ahundzade ekonomiyi güçlendirmek, ülkeyi yeniden inşa etmek ve var olan diğer sorunları ortadan kaldırmak için çalıştıklarını vurguladı.

"Eğitim çalışmaları sürüyor"

Açıklamada eğitim konusuna da vurgu vardı. Mesajında Ahundzade eğitime dair "İslam Emirliği eğitime, bilhassa çocukların dini ve modern eğitimine önem veriyor. Bunun ehemmiyetini anlıyoruz ve eğitimin daha da iyi hale getirilmesi için ciddi çalışma yürütüyoruz." ifadelerine yer verdi.

Vatandaşların şikayetlerini dinleme, sağlık, yüksek öğrenim, İslami yaşam gibi alanlarla çalışmalara devam ettiklerinin altını çizen Ahundzade, "Her millet ve ülke, gerçek barış ve refahı ancak ve ancak Allah'a isyan yoksa sağlayabilir. Bu sebeple insanların dinen ıslahı ve bilgilendirilmesi alim ve vaizlerin vazifesidir." şeklinde konuştu.

Şeriat hükümleri paralelinde herkesin haklarına saygılı olduklarını söyleyen Taliban lideri, doktorlar, mühendisler gibi eğitimli kişileri, tüccarları ve yatırımcıları da Afganistan'a davet etti.

Mesajda Afganistan yönetiminin askeri ve polis güçlerine de çağrı vardı. Bu kişileri halka iyi hizmet etmeye, yetkililere itaate, kibirden sakınmaya dikkat etmeye çağıran Ahundzade, kamuya ait malların, silahların, araçların ve diğer ekipmanların hassasiyetle kullanılması gerektiğini kaydetti.

Afganistan'da yaşanan depremin mağdurlarına, ülkedeki yetim, dul, engelli ve kimsesizlere yardım ulaştırılması gereğine dikkati çeken Ahundzade, mesajına bayramın güvenli ve sevinçli bir atmosferde geçmesi temennisiyle son verdi.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.