Afganistan-Pakistan arasında sınır gerginliği

Afganistan-Pakistan arasında sınır gerginliği

Afganistan ile Pakistan arasında uzun yıllardır devam eden sınır gerginliği, Taliban'ın yönetimi devraldığı dönemde de devam ediyor.

Afganistan ile Pakistan arasında uzun yıllardır devam eden sınır gerginliği, Taliban'ın yönetimi devraldığı dönemde de devam ediyor.

Afganistan'ın doğusunda, Pakistan sınırındaki Nangahar ilinin Goshta ilçesinde Pakistan sınır güçleriyle Taliban arasında dün yeni bir gerginlik yaşandı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Goshta ilçesi sınırındaki Pakistan güçleri dün Afganistan ile Pakistan'ı birbirinden ayıran Durand Hattı'nı ihlal ederek Afganistan topraklarına girdi.

afganistan-pakistan-sinir.png

Pakistan ile Afganistan'ı ayıran Durand Hattı

Pakistan güçlerinin burada yeni bir sınır belirleme çalışma yürüttüğünü öne süren kaynaklar, bölgeye intikal eden Taliban güçlerinin bunu engellediğini, Pakistan'a ait dikenli tel ve diğer ekipmanlara el koyduğunu kaydetti.

Pakistan'dan yapılan top atışları

Pakistan sınır güçleri bir süredir Afganistan topraklarına yönelik topçu atışları gerçekleştiriyor. Son olarak geçtiğimiz hafta Pakistan sınırındaki Kunar ilinde sivil yerleşimleri hedef alan topçu atışları, Afganistan'daki yeni yönetimle Pakistan arasında gerginliğe neden oluyor.

Durand Hattı

İngilizler tarafından belirlenen ve Afganistan ile Pakistan'ı ayıran Durand Hattı doğruda Çin batıda ise İran sınırına kadar uzanıyor. 2 bin 640 kilometrelik hattın Taliban tarafından tanınmadığı da biliniyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.