Afganistan-Pakistan görüşmeleri Türkiye'de devam edecek
Afganistan ile Pakistan arasındaki görüşmelerin Türkiye'de süreceği ifade edildi.
Afganistan ile Pakistan arasında 18 Ekim Cumartesi günü Katar'ın başkenti Doha'da başlatılan müzakereler kapsamında ateşkese varıldı.
Taraflar Doha'da ateşkes anlaşması imzaladı.
Ateşkes Katar ve Türkiye'nin ara buluculuğunda gerçekleşirken, imza törenine Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın da katıldı.
Afganistan ile Pakistan arasında ateşkes anlaşmasına varıldı
Öte yandan, taraflar arasındaki müzakerelerin Türkiye'de devam edeceği bildirildi.
Gelişme, Afganistan İslam Emirliği'nin Katar Büyükelçisi Suheyl Şahin tarafından teyit edildi.
Şahin şu ifadeleri kullandı:
"Kardeş ülkeler Katar ve Türkiye'nin ara buluculuğunda gerçekleşen Afganistan-Pakistan görüşmesi başarıyla sonuçlanmış ve ateşkes üzerinde anlaşmaya varılmıştır.
Pakistan'ın Afganistan İslam Emirliği'nin muhaliflerini ve saldırılarını desteklemeyeceği, Afganistan'ın da Pakistan'daki saldırıları ve muhalifleri desteklemeyeceği konusunda anlaşmaya varılmıştır. Pakistan ayrıca Afganistan'ın toprak bütünlüğünü ihlal etmeyecek, sivillere ve tesislere saldırmayacaktır.
Kardeş ülkeler Katar ve Türkiye'nin bu konudaki çabalarına teşekkür ediyoruz. Bir sonraki toplantı yakında Türkiye'de yapılacak."
Kaynak: Mepa News
