Afganistan sınırındaki saldırıda 7 Pakistan askeri öldü

Afganistan sınırındaki saldırıda 7 Pakistan askeri öldü

AFP'ye konuşan üst düzey bir polis memuru "Lakki Mervat, Hayber Pahtunhva'da saldırılardan en çok etkilenen bölgelerden biri" dedi.

Pakistan ordusundan yapılan açıklamaya göre Pazar günü Afganistan sınırındaki kuzeybatı bölgesinde araçlarına yönelik bombalı saldırı sonucu 7 Pakistan askeri öldü.

Ordudan yapılan açıklamada, 6 er ve 1 subayın Hayber Pahtunhva eyaletinin Lakki Mervat bölgesinde el yapımı patlayıcı saldırısı sonucu öldüğü belirtildi.

Lakki Mervat'ta görevli üst düzey bir polis memuru AFP'ye yaptığı açıklamada "patlamanın aracı tamamen yok ettiğini" söyledi.

İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan yetkili, "Patlamadan sonra aracın ateş altına alındığına dair bilgi aldık" diye ekledi.

Dağlık Hayber Pahtunhva bölgesi uzun zamandır Pakistan güvenlik güçlerine yönelik saldırılarla gündeme geliyor.

AFP'ye konuşan üst düzey bir polis memuru "Lakki Mervat, Hayber Pahtunhva'da saldırılardan en çok etkilenen bölgelerden biri" dedi.

Pazar günkü saldırının sorumluluğunu henüz hiçbir grup üstlenmedi.

Tahrik-i Taliban Pakistan (TTP) olarak bilinen Pakistan Talibanı bölgedeki en aktif grup ve düzenli olarak güvenlik güçlerini hedef alıyor.

İslamabad yönetimi Pakistan topraklarındaki saldırılarla ilgili birçok defa Afganistan’daki İslam Emirliği yönetimini şuçlamış ve yönetimin TTP’ye göz yumduğunu öne sürmüştü.

İslam Emirliği yönetimi iddiaları defalarca reddetti ve Afgan topraklarının yabancı silahlı gruplara mesken olmasına izin vermeyeceğini söyledi ve saldırıları engelleyememenin İslamabad yönetiminin kendi başarısızlığı olduğunu savundu.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.