Afganistan ve Pakistan Arasındaki Sınır Çatışmaları Büyüyor

Afganistan ve Pakistan Arasındaki Sınır Çatışmaları Büyüyor

Pakistan tarafından sınırda kontrol noktaları inşa edilmesiyle başlayan çatışmalar üçüncü gününe girdi.

Pazar günü Kabil hükümetinin kabul etmediği Duran sınır hattı üzerinde 0 noktasında sınır kontrol noktası inşaatına başlayan Pakistan güçlerine Afgan sınır kuvvetlerince ateş açılmasıyla başlayan çatışmalar iki gündür aralıklarla sürüyor. Çatışmalarda Pakistan ordusundan bir binbaşının ve Kabil hükümeti ordusundan bir sınır askerinin öldüğü bildirildi.

Pakistan-Afganistan sınırında çatışmalar üçüncü gününe girdi. Her iki ülkede sınırdaki birliklerine takviye kuvvet gönderdi. Açıklamalar ise sertleşiyor. Pakistan savunma bakanı Havaja Asıf saldırılarda hayatını kaybeden Pakistan askerinin intikamının alıncağını söyledi.

Afganistan'ın da en önemli gündem maddesi Pakistan sınırında yaşanan çatışmalar. Dün Kabil hükümeti lideri Gani, ulusal güvenlik zirvesini topladı ve Turhamda yaşananları değerlendirdi ve diplomatik yolların denenmesi talimatı verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.