Afganistan ve Pakistan çatışmalara "bayram arası" verdi

Afganistan ve Pakistan çatışmalara "bayram arası" verdi

Pakistan ve Afganistan, Ramazan Bayramı nedeniyle karşılıklı askeri operasyonlara geçici ara verdi.

Afganistan İslam Emirliği ve Pakistan, Ramazan Bayramı dolayısıyla karşılıklı askeri operasyonlara geçici ara vereceklerini açıkladı.

Karar, Pakistan savaş uçaklarının Kabil’de bir rehabilitasyon merkezine düzenlediği ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği hava saldırısından iki gün sonra geldi.

İslam Emirliği yönetimi, pazartesi gecesi düzenlenen saldırıda 400’den fazla kişinin öldüğünü ve 265 kişinin yaralandığını duyurdu.

Pakistan, saldırının sivil hedefe yönelik olduğu iddialarını reddederek “askeri tesisler ve terör destek altyapısının hassas biçimde vurulduğunu” savundu.

Pakistan Enformasyon Bakanı Attaullah Tarar, askeri operasyonlara ara verilmesinin Ramazan Bayramı nedeniyle ve Suudi Arabistan, Katar ile Türkiye’nin talebi üzerine alındığını açıkladı.

Tarar, ateşkesin çarşamba gece yarısından 23 Mart gece yarısına kadar süreceğini belirtti.

Tarar, bu adımın “iyi niyet göstergesi” olduğunu vurgulayarak, sınır ötesi saldırı, insansız hava aracı saldırısı veya Pakistan içinde herhangi bir “terör olayı” yaşanması halinde operasyonların daha yoğun şekilde yeniden başlayacağını söyledi.

İslam Emirliği yönetimi de kısa süre sonra benzer bir açıklama yaparak bayram dolayısıyla savunma amaçlı askeri faaliyetlere geçici olarak ara verileceğini duyurdu.

Sözcü Zebihullah Mücahid, Afganistan’ın herhangi bir tehdit durumunda saldırılara karşılık vereceğini belirtti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı ateşkesi memnuniyetle karşıladı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum