Afganistan'da ABD askeri konvoyuna bombalı araç saldırısı

Afganistan'da ABD askeri konvoyuna bombalı araç saldırısı

ABD'nin Afganistan'daki en büyük üslerinden Bagram'da bombalı saldırı gerçekleştirildi.

ABD'nin Afganistan'daki en büyük üslerinden Bagram'da bombalı saldırı gerçekleştirildi.

Afganistan'da başkent Kabil'in kuzeyinde bulunan Pervan ilinde yer alan Bagram üssü yakınlarında bombalı araç saldırısı gerçekleştirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Bagram ilçesinde devriye gezen ABD askerleri ve askeri araçları bombalı aracın hedefi oldu.

Bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu konvoydaki araçların bazıları ağır hasar görürken, bölge kaynakları konvoydaki yabancı güçlerden ölen ve yaralananlar olduğunu öne sürdü.

Saldırıyı Taliban üstlendi.

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada saldırıyı Taliban'ın gerçekleştirdiğini duyurdu.

Mücahid, yerel saatle akşam 22.30 sularında gerçekleştirilen bombalı araç saldırısında 2 zırhlı aracın tamamen tahrip olduğunu, 7 yabancı askerin de öldürüldüğünü öne sürdü.

Kabil hükümeti ve ABD askeri kaynakları saldırıyı doğrularken, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını savundu.

ABD'nin Afganistan'daki birliklerinin sözcülerinden Albay Sonny Leggett, saldırıda hiçbir yabancı askerin zarar görmediğini dile getirdi.

Her iki tarafın saldırıya dair iddiaları bağımsız kaynaklarca doğrulanmazken, Afganistan'da bulunan paralı askeri güçlerin verdiği kayıpların resmi istatistiklere yansımadığı biliniyor.

Taliban, 9 Nisan'da da bölgede bir bombalı araç saldırısı gerçekleştirmiş, saldırıda 3 ABD askeri ölmüştü.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.