Afganistan'da bir katile kısas uygulandı

Afganistan'da bir katile kısas uygulandı

Afganistan'ın kuzeyinde cinayetten suçlu bulunan bir kişi kısas uygulanarak idam edildi.

Afganistan'da bir katil kısas uygulanarak idam edildi.

Afganistan Yüksek Mahkemesi'nden yapılan açıklamaya göre, olay ülkenin kuzeyindeki Cevzcan ilinin merkezi olan Şibirgan şehrinde yaşandı.

Aslen Faryab ilinin Balçirağ bölgesinden olan Nazar Muhammed isimli cinayet suçlusu, yine aynı bölgeden gelen Hal Muhammed isimli kişiyi Şibirgan'da öldürdü.

2022 yılının Şubat ayında gerçekleşen olayda katil, maktulü bıçak kullanarak öldürdü. Yapılan yargılama neticesinde ilk derece mahkemesinde verilen karar istinaf ve temyiz mahkemelerince de onaylandı.

Afganistan Yüksek Mahkemesi tarafından da onaylanan karar İslam Emirliği lideri Hibetullah Ahundzade'nin son onayının ardından tatbik edildi.

Kısas kararı kapsamında gerçekleştirilen idam cezası bölgedeki bir stadyumda halka açık olarak uygulandı.

Afganistan'da 20 yıl süren savaşın ardından Ağustos 2021'de yönetimi devralan Taliban ülkede İslam Emirliği yönetimini yeniden tesis etmişti.

34 vilayeti bulunan yaklaşık 40 milyon nüfuslu Afganistan'daki yargılamalar vilayet merkezlerindeki İslami mahkemelerince yapılıyor. Ancak kısas gibi cezalar Yüksek Mahkeme'nin onayının ardından Hibetullah Ahundzade'nin de onayından geçiyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum