Afganistan'da bir yılda 11 bin 800 suç işlendi

Afganistan'da bir yılda 11 bin 800 suç işlendi

Afganistan İçişleri Bakanlığı ülkede geçen yıl işlenen suçlarla ilgili açıklama yaptı.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdulmetin Kani tarafından yapılan açıklamada ülkede suç oranlarının ciddi oranda azaltığı belirtildi.

Açıklamada, "geçtiğimiz yıl Afganistan'da 11 bin 800 suç işlendi, bu suçlarla ilgili olarak 16 bin 600 kişi hakkında işlem yapıldı. Suç oranları önceki yıllara göre önemli ölçüde azaldı" ifadesini kullandı.

TOLO News'in aktardığına göre Kabil şehri sakinlerinden Nasir Ahmed, "kimse hırsızlık veya başka suçları işlemediği için bu suçlar önceki yıllara göre yüzde 70 azaldı" dedi.

Afgan güvenlik uzmanı Esedullah Nedim ise polis teşkilatının profesyonelleşmesi gerektiğini aksi durumda suç oranlarının yeniden artışa geçebileceğini ifade etti.

Bir diğer Afgan güvenlik uzmanı Server Niyazi ise hükümetin halka yeni iş fırsatları sunması gerektiğini bunun suç oranını ciddi anlamda düşüreceğini savundu.

Afganistan'da İslam Emirliği yönetimi öncesinde ülke savaş halinde olduğundan suç oranlarıyla ilgili güvenilir bir bilgi bulunmuyor. Ancak aynı dönemde ülkede hırsızlık, fidye için adam kaçırma ve yol kesiciliğin oldukça yaygın olduğu biliniyor.

Türkiye'de durum nasıl?

Adalet Bakanlığı’nın açıkladığı 2022 verilerine göre Türkiye’de geçen yıl 9 milyon suç işlendi, önceki yıla kıyasla en büyük artış yüzde 41 ile dolandırıcılık suçunda görüldü.

Bu rakam 2022 yılında Türkiye'de her saat başı 1000 suçun kayıt altına alındığını gösteriyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum