Afganistan'da dev bir ilaç fabrikası hizmete girdi

Afganistan'da dev bir ilaç fabrikası hizmete girdi

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin, uluslararası standartlarda üretim yapacak bir ilaç fabrikasını hizmete aldığı bildirildi.

Afganistan'ın güneyindeki Kandahar şehrinde büyük bir ilaç fabrikası hizmete girdi.

İslam Emirliği yönetimi tarafından hizmete sokulan ve özel iştirakle inşa edilen fabrikanın uluslararası standartlarda ilaç üretimi yapacağı kaydedildi.

k1-008.jpg

Fabrikanın ülkenin ilaç ihtiyacını karşılayacağı ve düşük standartlardaki ilaçların Afganistan'a girişine engel olunacağı düşünülüyor.

k3-003.jpg

Toplamda 70 yatırımcının bir araya gelmesiyle kurulan ve 50 milyon dolara mal olan "Snow Pharma" şirketin işleteceği isimli fabrika, Kandahar'ın Ayno Mina ilçesinde faaliyet gösterecek. Dünya Sağlık Örgütü ve GMP (İyi Üretim Uygulamaları) standartlarında üretim yapacak olan fabrikada günde 5 milyon tablet, 2.2 milyon kapsül ve 100 bin şişe şurup üretimi yapılacağı belirtiliyor.

k2-006.jpg

Snow Pharma'nın yöneticisi Muhammed Said Sıddıki, fabrikada çalışanların yüzde 90'ının Afgan olduğunu, birçok insana iş imkanı sağladıklarını ve fabrikadaki üretim standardının oldukça yüksek olduğunu dile getirdi.

Afganistan şimdiye dek ilaç ihtiyacını Pakistan, İran, Hindistan, Çin gibi bölge ülkelerinden karşılıyordu. Ancak ülkeye giren ilaçların oldukça düşük standartlarda olması problemlere yol açıyordu.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.