Afganistan'da düğün konvoyundan rüşvet alamayan Kabil hükümeti güçlerinden katliam

Afganistan'da düğün konvoyundan rüşvet alamayan Kabil hükümeti güçlerinden katliam

Afganistan'da durdurdukları düğün konvoyundan rüşvet alamayan Kabil hükümeti güçleri katliama imza attı.

Afganistan'da Kabil hükümeti güçleri bir düğün konvoyunda katliama imza attı.

Afganistan'ın kuzeyinde yer alan Kunduz ilinde bir düğün konvoyunun önünü kesen askerler rüşvet talep etti. Yapılan pazarlıkta anlaşılamaması sonucu konvoya açılan ateşte iki sivil hayatını kaybetti.

Kunduz'daki katliama dair New York Times'ın Afgan muhabirleri Mujib Mashal ve Najim Rahim'in haberine göre, bölgede yeni evlenenlerin başına sıklıkla gelen bir olay düğün konvoylarının önünün kesilmesi.

Kunduz'da yaşanan olayda konvoyun önünü kesen askerler düğün sahiplerinden 1000 Afgani (yaklaşık 15 dolar) talep etti. Düğün sahiplerinin 200 Afgani vermesini Kabil hükümeti askerleri kabul etmedi.

Daha sonra Kabil hükümeti güçleri, konvoyda yer alan ve pazarlık bitmeden yola devam etmek isteyen motorsikletli iki sivile ateş açtı. Açılan ateş sonucu 14 yaşındaki Muhammed Yunus ve 27 yaşındaki Rahimullah hayatını kaybetti.

Olayın gerçekleştiği bölgede Kabil hükümeti güçlerinin komutanı olan Halim Şah, iki sivilin dur ihtarına uymadıkları için öldürüldüğünü öne sürdü.

Kabil hükümeti güçleri Afganistan'da sivillere yönelik insan hakları ihlalleri ile suçlanıyor. Geçtiğimiz dönemde sivilleri hedef alan çok sayıda saldırı gerçekleşmiş, baskınlar ve hava saldırılarında onlarca sivil yaşamını yitirmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.