Afganistan'da Eşref Gani'nin de katıldığı seçim mitingine bombalı saldırı: 33 ölü

Afganistan'da Eşref Gani'nin de katıldığı seçim mitingine bombalı saldırı: 33 ölü

Afganistan'da Devlet Başkanı Eşref Gani'nin de katıldığı seçim mitingine bombalı saldırı düzenlendi.

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani'nin katıldığı seçim mitingine bombalı saldırı düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Parvan ilinde meydana gelen patlamada en az 33 kişinin öldüğünü açıkladı. Yetkililer, saldırının Parvan vilayetinin Cengel Bağ bölgesinde miting için toplanan kalabalığın arasında gerçekleştiğini açıkladı.

Parvan vilayeti vali sözcüsü Wahida Shahkar, patlamanın mitingin gerçekleşeceği alanın girişinde gerçekleştiğini söyledi.

Al Arabiya'nın aktardığına göre yetkililer Gani'nin saldırı sırasında miting alanında olduğunu doğruladı ve Gani'nin yara almadan kurtulduğu belirtildi.

Saldırı sonunda ölü veya yaralı sayısı henüz paylaşılmadı. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Afganistan'da cumhurbaşkanlığı seçimi 28 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Afganistan'ın önemli bir bölümü Taliban örgütünün kontrolünde bulunuyor. Hâlâ sonuçlanmayan Afganistan savaşı, ABD tarihinin en uzun savaşı konumunda.

Barış görüşmeleri

ABD ve Taliban arasında yürütülen barış görüşmeleri geçen hafta imza aşamasına kadar gelmişti. Ancak ABD Başkanı Donald Trump, başkent Kabil'de düzenlenen bir bombalı saldırıda bir ABD askerinin hayatını kaybetmesi üzerine Taliban ile varılan uzlaşmanın geçersiz olduğunu söylemiş ve "Müzakereler öldü" açıklamasını yapmıştı. 

Taliban ise gerekirse yüz yıl daha savaşmaya hazır olduğunu söyleyerek, barış müzakerelerinin askıya alınması sonucu en büyük bedeli ABD'nin ödeyeceğini savunmuştu.

11 Eylül 2001 saldırılarının ardından dönemin ABD Başkanı George W Bush Taliban'ın El Kaide üyelerini sakladığı gerekçesiyle Afganistan'ı işgal etmişti.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum