Afganistan'da Kabil yönetimi doktorların maaşlarını ödeyemiyor

Afganistan'da Kabil yönetimi doktorların maaşlarını ödeyemiyor

Afganistan'da hükümeti maaşlarını ödemediği doktorlar protesto gösterisi düzenledi.

Afganistan'da maaşları ödenmeyen doktorlar sokaklara döküldü.

Reuters'ın haberine göre Afganistan'ın batısındaki Herat şehrinde 200'ü aşkın doktor ve hastane çalışanı, üç aydır maaşlarının ödenmemesini gerekçe göstererek protesto gösterisi düzenledi.

Ülkede koronavirüs salgınından en fazla etkilenen bölge konumunda olan Herat'ta doktorlar aylardır oldukça yoğun mesai harcadıklarını belirtiyor.

Koruyucu ekipmanların ve tedbirlerin de yetersizliğinden şikayetçi olan doktorlardan birçoğunun virüse yakalandığı rapor ediliyor.

Herat şehrinde protestolara katılan ve bölgedeki bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde çalışan doktor Abdurrauf Rahimi "İnsanları kurtarmak için hayatlarımızı riske ediyoruz. Hükümet en azından bize saygı duysun ve maaşlarımızı zamanında ödesin." şeklinde konuştu.

Kabil hükümeti Sağlık Bakanlığı sözcüsü Ahmed Tevhid Şukohmend durumun farkında olduklarını ve maaşları birkaç gün içerisinde ödeyeceklerini ifade etti.

ABD destekli Kabil hükümetinin halka ve memurlara aktarılacak kaynaklarda ve dış yardımlarda yaptığı yolsuzluklar nedeniyle ülkede ekonomik sıkıntılar yaşandığı biliniyor.

Bu kaynakların yolsuzluk nedeniyle kamuya harcanmadığı ve hükümeti oluşturan taraflarla savaş ağalarına aktarıldığı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.