Afganistan'da kenevir ekimi tamamen yasaklandı

Afganistan'da kenevir ekimi tamamen yasaklandı

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin, uyuşturucuyla mücadele kapsamında ülke genelinde kenevir ekimini tamamen yasaklayan bir karar aldığı bildirildi.

Afganistan'da uyuşturucuyla mücadele kapsamında yeni önlemler alınmaya devam ediliyor.

Bugün İslam Emirliği yönetimi tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde kenevir ekiminin tamamen yasaklandığı bildirildi.

İslam Emirliği yönetiminin lideri Mevlevi Hibetullah Ahundzade tarafından yayınlanan kararnameyle Afganistan genelinde kenevir ekimi tamamen yasaklanmış oldu.

Ülkede Taliban'ın iktidara gelmesi sonrasında haşhaş ekimi de tamamen yasaklanmıştı. Kenevirin uyuşturucu amaçlı yetiştirilmesinin halihazırda yasak olduğu ülkede, medikal başta olmak üzere farklı alanlarda da kullanılabilen bitkinin ekimi tamamen yasaklanmamıştı.

Son kararnameyle ise kenevirin herhangi bir amaçla yetiştirilmesi mümkün olmayacak.

Yayınlanan kararnamede karara rağmen kenevir ekenlerin ürünlerinin cebren imha edileceği ve karara uymayanların İslam şeriatına göre cezalandırılacağı bildirildi.

İslam Emirliği yönetimi, iktidarda olduğu 1996-2001 döneminde de benzer kararlar almıştı.

Son dönemde de yönetimin uyuşturucuyla mücadeleyi önemli gündemlerinden biri haline getirmiş olduğu dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum