Afganistan'da MD-530 tipi askeri helikopter düştü

Afganistan'da MD-530 tipi askeri helikopter düştü

Afganistan'ın kuzeyinde askeri bir helikopterin düşmesi sonucu iki pilotun hayatını kaybettiği bildirildi.

Dün Afganistan'ın kuzeyindeki Baglan vilayeti merkezi Puli Humri'ye bağlı Kaparak bölgesinde Kabil hükümeti ordu güçlerine ait MD-530 tipi askeri taarruz helikopteri 'teknik bir arıza nedeniyle' düştü.

Kabil hükümeti Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, düşen helikopterde bulunan iki pilotun öldüğü kaydedildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada helikopterin düşme nedeniyle ilgili olarak soruşturmanın devam ettiği ifade edilirken, hayatını kaybeden iki pilot için de cenaze töreni düzenlendi.

ABD tarafından Kabil hükümeti hava kuvvetlerine hibe edilen MD-530 tipi helikopterler iki askeri personel tarafından kullanılıyor.

Özellikle Taliban'ın etkin olduğu bölgelerde hükümet güçlerine destek için bir dönem aktif bir şekilde kullanılan bu helikopterler, Taliban tarafından birden fazla defa düşürüldüğü için daha geri planda askeri hizmet veriyor. 

chopper-crash-baghlan.jpg

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.