Afganistan'da NATO konvoyuna bombalı saldırı: 15 ölü

Afganistan'da NATO konvoyuna bombalı saldırı: 15 ölü

Afganistan'ın güneyindeki Kandahar ilinde NATO güçlerine ait bir askeri konvoya saldırı düzenlendi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Afganistan'ın güneyindeki Kandahar ilinde NATO güçlerine ait bir askeri konvoya yönelik bomba yüklü araç saldırısı düzenlendi.

Kandahar kentinde, yabancı askerlerin de konuşlu bulunduğu hava üssüne yakın bir bölgede gerçekleşen saldırıda yabancı askerlerden ölen ve yaralananların olduğu ifade ediliyor. ABD ve NATO kaynakları da saldırıyı doğrularken, ölü ve yaralı sayısı ile ilgili bir açıklama henüz yapılmış değil.

Saldırının ardından olay yerinden ilk görüntüler:

  

Taliban saldırıyı üstlendi

Saldırının gerçekleşmesinin ardından bir açıklama yayınlayan Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid, saldırının sorumluluğunu üstlendi. Saldırı hakkında detaylı bir açıklama yapan Taliban sözcüsü, ABD öncülüğündeki yabancı güçlere ait askeri konvoyun Kandahar ili merkezinde hedef alındığını ifade etti.

Bomba yüklü araç kullanıldı

Taliban sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre, NATO konvoyuna düzenlenen saldırıda bomba yüklü araç kullanıldı. Açıklamada saldırıyı, Esedullah Kandahari isimli bir Taliban savaşçısının gerçekleştirdiği bilgisine yer verildi.

15 yabancı asker öldü

Taliban'ın yaptığı açıklamaya göre, bombalı araç ile düzenlenen saldırıda konvoyda bulunan 2 askeri araç hedef alındı. Araçların büyük oranda tahrip olduğunun ifade edildiği açıklamaya göre saldırıda 15 asker öldü.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.