Afganistan'da Savunma Bakanlığı'na bombalı saldırı

Afganistan'da Savunma Bakanlığı'na bombalı saldırı

Kabil hükümeti Savunma Bakanı Bismillah Muhammedi'nin başkentin Şir Pur bölgesinde bulunan misafirhanesin önünde düzenlenen bombalı saldırıda en az 10 kişinin yaralandığı bildirildi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'in en güvenli bölgesinde meydana gelen patlamada en az 10 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Mirwais Stanekzai, patlamanın son derece güvenli bir bölge olarak bilinen bölgenin Şir Pur mahallesinde meydana geldiğini aktardı. Saldırıda, Savunma Bakanı Muhammedi’nin misafirhanesinin hedef alındığını belirten Stanekzai, 4 silahlı saldırganın da güvenlik güçleriyle yaşanan çatışmada öldürüldüğünü ve Bakan'ın evine giden tüm yolların trafiğe kapatıldığını söyledi.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada da saldırıda Bakan'ın korumalarının yaralandığı kaydedildi.

Saldırıyı Taliban üstlendi.

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, saldırı sırasında evde üst düzey bir toplantı gerçekleştiği, hükümet güçlerinin saldırıda ağır kayıp verdiği belirtildi.

Taliban, söz konusu saldırının "Ülkenin çeşitli yerlerinde her gün sivillere yönelik saldırıların emrini veren, kamu binalarını bombalayan, insanları evlerinden kaçmaya zorlayan Kabil hükümeti liderlerine ve kilit isimlerine yönelik misilleme saldırılarının başlangıcı" olduğunu belirtti.

Açıklamada, "İslam Emirliği, artık işgalcinin ve dahili düşmanın suçlarına bigane kalmayacak ve tüm gücüyle onların karşısında duracak." ifadesi kullanıldı.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.