Afganistan'da Şii ibadethanesine bombalı saldırı

Afganistan'da Şii ibadethanesine bombalı saldırı

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz ilinde Şiilere ait bir ibadethaneye yönelik bombalı saldırı gerçekleştirildiği bildirildi.

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz ilinde Şiilere ait bir ibadethaneye yönelik bombalı saldırı gerçekleştirildiği bildirildi.

Yerel kaynaklar, Kunduz ilinin Hanabad ilçesinde bir Şii ibadethanesini hedef alan patlamanın canlı bomba tarafından gerçekleştirilmiş olma ihtimali üzerinde duruyor.

Patlamada çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı aktarılırken, net bir rakam açıklanmış değil.

"Onlarca ölü ve yaralı var"

Hanabad ilçesindeki kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, canlı bomba saldırısı olduğu değerlendirilen patlamada en az 50 kişinin öldüğü veya yaralandığı ifade edildi.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenene olmazken, Afganistan'daki IŞİD yapılanmasının geçtiğimiz dönemde ülkede yaşayan Şii nüfusu hedef alan saldırılar düzenlediği biliniyor.

50 ölü 140 yaralı

AFP'nin aktardığı bilgilere göre patlamada en az 50 kişi öldü, 140 kadar kişi de yaralandı.

IŞİD üstlendi

Afganistan’daki IŞİD hücreleri, ülkenin kuzeyindeki Kunduz iline bağlı Han Abad ilçesinde Şiilere ait bir ibadethaneye yönelik düzenlenen canlı bomba saldırısının sorumluluğunu üstlendi.

Örgütün açıklamasında saldırıda Hazaraların hedef alındığı ve 300’den fazla kişinin öldüğü-yaralandığı öne sürüldü. Bölgeden haber aktarımı yapan kaynaklar ise ölü sayısının 50 civarında, yaralı sayısının ise 140 civarında olduğunu aktarıyor. Ancak ölü sayısı ilerleyen vakitlerde daha da artabilir.

Canlı bomba saldırısını gerçekleştiren IŞİD’linin “Muhammed el Uyguri” isimli Uygur Türkü olduğu iddia ediliyor.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.