Afganistan'da son 24 saatte güvenlik güçlerinden 36 kişi öldü

Afganistan'da son 24 saatte güvenlik güçlerinden 36 kişi öldü

Afganistan'ın güney kesimi ağırlıklı olmak üzere Taliban tarafından düzenlenen saldırılarda güvenlik güçlerinden 50'den fazla kişi öldü ve yaralandı.

Afganistan'ın güney kesimi ağırlıklı olmak üzere geçtiğimiz 24 saat içerisinde Taliban tarafından düzenlenen saldırılarda güvenlik güçlerinden 50'den fazla kişi öldü ve yaralandı.

Ariana News'in aktardığı rapora göre ülkenin güneyindeki Hilmend ilinde Taliban'ın gerçekleştirdiği eş zamanlı saldırılarda Kabil hükümeti güvenlik güçlerinden en az 20 kişi öldü.

Kandahar ilinde gerçekleşen Taliban saldırısında ise en az 2 güvenlik görevlisi daha öldü. Gazni'deki bir diğer saldırıda en az 1 güvenlik personeli öldü, diğer birçoğu yaralandı.

Ülkenin güneybatısındaki Herat ilindeki saldırıda ise en az 10 güvenlik personeli öldü, diğer birçoğu yaralandı. 

Başkent Kabil'deki saldırılarda ise 3 güvenlik personeli öldü.

ABD ile Taliban arasında Şubat 2020'de imzalanan Doha Anlaşması ile ilgili müzakereler devam ederken Taliban'ın Kabil hükümetine bağlı güvenlik güçlerine yönelik saldırılarında ciddi artış yaşanıyor.

Doha Anlaşması kapsamında ABD'nin Afganistan'daki askeri güçlerini 1 Mayıs'a kadar ülkeden tahliye etmesi gerekiyor. Ancak ABD tarafının Afganistan'dan asker tahliyesine mevcut dönem içinde çok sıcak bakmadığı, Biden yönetiminin bu süreyi uzatma ihtimali olduğu konuşuluyor. 

Taliban ise Afganistan'daki çatışma ortamının sona ermesi için yabancı güçlerin ülkeyi terkini en öncelikli şart olarak gündeme getiriyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.