Afganistan'da Taliban saldırıları sürüyor: Birçok bölgeyi kontrol altına aldılar

Afganistan'da Taliban saldırıları sürüyor: Birçok bölgeyi kontrol altına aldılar

Taliban güçlerinin Afganistan'ın kuzeyinde düzenlediği saldırıda geniş bir bölgeyi kontrol altına aldığı bildiriliyor

Taliban güçlerinin Afganistan'ın kuzeyinde düzenlediği saldırıda geniş bir bölgeyi kontrol altına aldığı bildiriliyor.

Afganistan'ın kuzeyindeki Tahar vilayetinin Havaca Gar ilçesinde Taliban tarafından düzenlenen eş zamanlı saldırılarda Kabil hükümeti güçlerine ait birçok askeri karakol Taliban kontrolüne geçti.

Ülkenin kuzeyindeki Kunduz vilayetine komşu olan Tahar'da Taliban tarafından düzenlenen saldırılarda Kabil hükümeti güçlerine bağlı "Yerel Polis" birimine ait 10 polis karakolu Taliban kontrolüne geçti. 

Havaca Gar ilçesi konumu:


Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre, Tahar vilayetine bağlı Havaca Gar ilçesinde dün gece Taliban güçleri tarafından gerçekleştirilen eş zamanlı saldırılarda Kabil hükümeti güçleri birçok noktadan geri çekildi. Kaynaklar bölgedeki en az 10 polis karakolunun Taliban kontrolüne geçtiğini ifade ederken, bölgede yer yer çatışmaları sürdüğünü kaydediyor.

İlçede en az 10 kontrol noktasını ele geçiren Taliban'ın bölgede geniş bir alanı da kendi kontrol alanına kattığı ifade ediliyor.

"Çok sayıda silah ele geçirdik"

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada, saldırıda Kabil hükümeti güçlerine ait en az 10 polis karakolunun kontrol altına alındığı ifade edilirken, çok sayıda silah ve mühimmata el koyulduğu bilgisi kaydedildi.

Silah ve mühimamtların yanında 8 motosikletin de hükümet güçlerinden ele geçirildiğini aktaran Taliban sözücüsü, çatışmaların başlamasıyla Kabil hükümeti güçlerinin kaçarak bölgeden uzaklaştığını ifade etti. 

Herat'ta patlama

Öte yandan ülkenin batısındaki Herat vilayetinin Guryan ilçesinde polis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada 3 polis öldü 1 polis de yaralandı.

Guryan ilçesi konumu: 


Bölge valisi sözcüsü Ceylani Ferhat tarafından yapılan açıklamada, patlamada 3 polisin öldüğü ve 1 polisin de ağır yaralandığı ifade edildi.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.