Afganistan'da Taliban'a karşı operasyonlar başladı

Afganistan'da Taliban'a karşı operasyonlar başladı

Kabil yönetimine bağlı güvenlik kaynakları, ülkenin güneyindeki Kandahar ve Hilmend illerinde Taliban'a karşı operasyon başlatıldığını açıkladı.

Kabil yönetimine bağlı güvenlik kaynakları, ülkenin güneyindeki Kandahar ve Hilmend illerinde Taliban'a karşı operasyon başlatıldığını açıkladı.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre Kabil hükümeti güçleri, Kandaha il merkezi çevresi ile Hilmend il merkezi Leşkergah ekseninde Taliban'a karşı operasyonlar başlattı.

Kandahar ve Hilmend illerindeki operasyonlara hava kuvvetleri, özel kuvvet personeli ve polis güçleri katılıyor.

Operasyonlarla ilgili açıklama yapan Kabil hükümeti güvenlik güçleri sözcülerinden Muhammed Sadik İsa, bölgede Taliban'a karşı çok yönlü bir operasyon başlatıldığını ifade etti.

Güvenlik kaynaklarının ifadesinde, Kandahar'ın en az 7 bölgesinde Taliban ile çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Sahadan haber aktarımı yapan kaynaklar, son birkaç gündür bölgede hava saldırıları düzenlendiğini rapor ediyor.

Kandahar ve Hilmend'de son durum

Afganistan'ın güneyindeki Kandahar ve Hilmend vilayetleri Taliban'ın ülke içinde en fazla etkin olduğu bölgeler arasında.

Her iki ilin merkezi de Taliban tarafından kuşatılmış durumda olduğundan, bu bölgedeki Taliban etkinliği oldukça yoğun seviyede.

Taliban'a karşı operasyonlar

Geçtiğimiz mayıs ayından bu yana 100'den fazla ilçe merkezini ele geçiren Taliban, henüz il merkezlerine yönelik saldırılarına başlamadı.

Kabil yönetimi ise Taliban'ın bu ilerleyişini durdurmaya yönelik planlar yapıldığını ve en kısa sürede harekete geçileceğini açıklamıştı.

ABD'nin ülkeden çekilmeye başlaması ve bu çekilmeyi yüzde 95 tamamladığını açıklaması, Taliban'ın ilerleyişindeki en büyük etken olarak gösteriliyor.

ABD güçlerinin ülkeden çekildikleri şu dönemde, Afganistan'da kullandığı savaş uçaklarını da bu ülkeden tahliye ettiği, belli dönemlerde Katar'daki El Udeyd Hava Üssü'nden havalanan B-52 uzun menzilli stratejik bombardıman uçaklarıyla Taliban'a yönelik saldırılar gerçekleştirdiği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.