Afganistan'da TTP yöneticisine drone saldırısı

Afganistan'da TTP yöneticisine drone saldırısı

Afganistan'ın doğusunda ABD'ye ait olduğu değerlendirilen bir silahlı insansız hava aracının, Pakistan Talibanı yöneticilerinden birinini evini hedef aldığı bildirildi.

Afganistan'ın doğusunda ABD'ye ait olduğu değerlendirilen bir silahlı insansız hava aracının, Pakistan Talibanı yöneticilerinden birinini evini hedef aldığı bildirildi.

Kunar vilayetinde Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahrik-i Taliban Pakistan (TTP) yapılanmasının üst düzey isimlerinden Mevlevi Fakir Muhammed'in kaldığı evin, ABD'ye ait olduğu öne sürülen silahlı insansız hava araçlarıyla hedef alındığı bildirildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, hava aracından atılan füze Mevlevi Fakir Muhammed'in orasına girdi ancak infilak etmedi. Saldırıda birkaç kişinin hafif şekilde yaralandığı, Fakir Muhammed'in ise herhangi bir zarar görmediği belirtildi.

Taliban sözcülerinden Bilal Kerimi ise, saldırının Pakistan ordusu tarafından havan topuyla düzenlendiğini aktardı.

ss-006.jpg

Saldırıda hedef alınan evin çatısı

TTP'nin yöneticilerinden Mevlevi Fakir Muhammed, Şubat 2013'te Afganistan'da yakalanarak cezaevine konmuştu. Fakir Muhammed, Taliban'ın Ağustos 2021'de Afganistan'da yönetimi devralmasından kısa bir süre sonra ise serbest kalmıştı.

fakir-muhammed-ttp.jpeg

Fakir Muhammed, serbest kaldığı gün

"ABD-Pakistan ortak operasyonu"

Bazı bölge kaynakları, TTP yöneticilerinden Fakir Muhammed'in Pakistan sınırındaki Kunar vilayetindeki evini hedef alan SİHA saldırısının ABD ve Pakistan'ın bölgede ortaklaşa gerçekleştirdiği bir operasyon olduğu görüşünde.

TTP'nin son dönemde Pakistan güvenlik güçlerini hedef alan saldırılarında yaşanan artışın ardından gerçekleştirilen saldırının TTP'ye bir mesaj vermeyi amaçladığı ifade ediliyor.

ABD ile Pakistan uzun yıllardır bölgedeki insansız hava aracı saldırılarını, Pakistan istihbarat servisi ISI'ın sağladığı istihbari raporlarla koordineli bir şekilde gerçekleştiriyor.

Bölgede ABD dış istihbarat servisi CIA ile ISI arasında uzun yıllardır koordineli bir şekilde yürütülen operasyonların düzenlendiği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.