Afganistan'da yine cenazeye saldırı: Bombalar bu kez Herat'ta patladı

Afganistan'da yine cenazeye saldırı: Bombalar bu kez Herat'ta patladı

Afganistan'ın batısındaki Herat kentinde Büyük Camii yakınlarında meydana gelen patlamada onlarca kişi öldü ve yaralandı.

Afganistan'ın nüfus itibariyle ikinci büyük kenti olan Herat'ta Büyük Camii yakınlarında meydana gelen patlamada ondan fazla kişi öldü ve yaralandı.

En az 10 kişi öldü

Afganistan'ın batısındaki Herat kentinde bulunan tarihi Büyük Camii'nin giriş kapısı yakınlarında gerçekleşen patlamada Afgan polisinin açıklamasına göre en az 10 kişi yaşamını yitirdi. En az 16 kişi yaralandı. Ölü sayısının artmasından ise endişe ediliyor.

Cenaze töreni sırasında gerçekleşti

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, patlama bir cenaze töreninin yapıldığı sırada gerçekleşti.


Patlamanın gerçekleştiği bölgeden

Bomba düzenekli motosiklet

En az 10 kişinin öldüğü bombalı saldırı sonrası açıklama yapan İçişleri Bakanlığı kaynakları, patlamaya bomba düzeneği yerleştirilmiş bir motosikletin sebep olduğu ifade etti.

Taliban: Saldırıyla ilgimiz yok

Patlamadan sonra sosyal medya üzerinden bir açıklama yayınlayan Taliban, saldırı ile bir ilgilierinin olmadığını, "başkaları tarafından düzenlenen bu tarz saldırılarla kendilerine iftira atılmak istendiğini" belirtti.

Kaynak: Mepa News




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.