Afganistan'daki Hindu ve Sihler: "Taliban'dan memnunuz"

Afganistan'daki Hindu ve Sihler: "Taliban'dan memnunuz"

Taliban yetkililerinin ziyaret ettiği Afganistanlı Hindu ve Sihler Taliban'dan memnun olduklarını, eski rejimde korku içerisinde olduklarını belirttiler.

Taliban, Afganistan'daki Hindu, Sih ve diğer dinlerden olan azınlıklara güvence verdiğini, ülkede emniyet içerisinde dinlerini yaşayabileceklerini duyurdu.

Taliban yetkilileri Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hindu ve Sih dinlerinden azınlıkları ziyaret etti. Sih ve Hinduların kendi dönemlerinde Afganistan'da huzur ve emniyet içerisinde bulunup dinlerini yaşayabileceklerini, tapınaklarına dokunulmayacağını ifade edildi.

Bu ziyaretler ve açıklamalar üzerine Afganistan'daki Sih ve Hindular memnuniyetlerini, Taliban idaresinin kendilerini emniyet içerisinde tutacağını bildiklerini belirtip bu yetkililere teşekkür ettiler. Sih ve Hindular eski yönetim döneminde can ve mallarının emniyetinden korktuklarını, Taliban'ın idareye gelmesiyle bu korkularından kurtulduklarını, Taliban'dan memnun olduklarını ifade ettiler. 

Taliban'ın Siyasi Ofis sözcüsü Muhammed Naim, sosyal medya hesabında bu ziyareti paylaşarak yeni dönemde Hindu, Sih ve diğer dini azınlıkların Afganistan'da emniyet altında yaşayacaklarını, ibadethanelerinin korunacağını açıklayarak ülkedeki Hindu ve Sihlerin Taliban'dan memnun olduğunu belirtti.

Afganistan'da çoğunlukla başkent Kabil'de bulunan birkaç bin kişiden oluşan Hindu ve Sih dinlerinden azınlığın bulunduğu biliniyor.

Taliban, iktidarda olduğu 1996-2001 döneminde de bu azınlığı İslam şeriatına göre 'zimmet ehli' sayıp Afganistan'da yaşamalarına ve kendi dinlerine göre ibadet etmelerine müsaade edip emniyetlerini sağlamıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.