Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminden Türkiye'deki depremzedelere insani yardım

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminden Türkiye'deki depremzedelere insani yardım

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi, Türkiye'de depremden etkilenen bölgelere 10 milyon, Suriye'deki bölgelere ise 5 milyon Afgani nakdi yardım gönderecek

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi, Türkiye'de yaşanan depremin ardından bölgeye insani yardım göndereceğini açıkladı.

İslam Emirliği yönetiminin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye'de depremden etkilenen bölgelere 10 milyon (2,1 milyon Türk Lirası), Suriye'deki bölgelere ise 5 milyon Afgani (1 milyon Türk lirası) nakdi yardım gönderilecek.

Öte yandan Afganistan yönetimi Türkiye ve Suriye'yi etkileyen deprem sebebiyle taziye dilemişti.

Afganistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

"Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı, tüm Afgan halkı ve hükümeti adına, Türkiye ve Suriye'deki son depremin yol açtığı yüzlerce can kaybı ve büyük iktisadi kayıplar sebebiyle Müslüman kardeşlerine, ülkelere ve insanlara en derin taziyelerini ve anlayışlarını sunar.

Allah azze ve celle'den, bu acı verici hadisede şehit olanlara cennetini bahşetmesini ve yaralılara da şifa vermesini niyaz ediyoruz. İslam Emirliği, Müslüman erkek ve kız kardeşlerinin üzüntüsünü paylaşır.

Aynı zamanda İslam ülkelerine ve yardım kuruluşlarına, bu trajedinin kurbanlarına yardım etmek için acil eylem çağrısı yapar."

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
8 Yorum