Afganistan'daki 'İslam Emirliği' yönetiminin Tacik güçleri Tacikistan'ı endişelendirdi

Afganistan'daki 'İslam Emirliği' yönetiminin Tacik güçleri Tacikistan'ı endişelendirdi

Tacik hükümeti yetkilileri, Afganistan ile Tacikistan sınırında kurulan gözlem noktasından endişe duyduklarını açıkladı.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin Tacikistan sınırına gözlem noktası inşa etmesi Tacik yetkililerin tepkisini topladı.

Tacik yetkililer, İslam Emirliği yönetiminin sınırdaki Darvaz bölgesinin yakınlarında bulunan nehrin Afganistan tarafındaki kıyısına gözlem noktası kurduğunu iddia etti.

Darvaz'ın konumu:

Tacikistan'ın Dağlık Badahşan Özerk Bölgesi'ndeki bir sınır muhafızı yetkilisi Radio Free Europe'a yaptığı konuşmada, bölgedeki gözlem noktasının varlığını doğruladı.

Tacikistan yönetimi, İslam Emirliği yönetimi bünyesindeki Tacik askeri birliklerin bölgeye yerleştirildiğini iddia etti. Tacikistan yetkilileri, İslam Emirliği yönetime bağlı güçlerin saflarında Tacikistan vatandaşı olan ve arandığı ifade edilen birçok savaşçının da olduğunu öne sürdü.

Afganistan yönetimi ülkede Tacik savaşçı varlığını ne doğruluyor ne de reddediyor. Öte yandan Emirlik yetkilileri hiçbir grubun Afganistan'dan Tacikistan topraklarını tehdit edemeyeceğini garanti ediyor.

İslam Emirliği yönetimi sözcüsü Zebihullah Mücahid ise yaptığı açıklamada, Tacikistan'ın güvenlik endişelerinin olması durumunda doğrudan Kabil ile iletişime geçmesini istedi.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.