Afganistan'daki trafik kazasında en az 21 kişi öldü

Afganistan'daki trafik kazasında en az 21 kişi öldü

Afganistan’da ABD-NATO işgali döneminde yenilenmeyen yollar sıkça ölümcül trafik kazalarına neden oluyor.

Afganistan'ın güneyindeki Helmand vilayetinde Pazar günü bir otobüsün petrol tankeri ve bir motosikletle çarpışması sonucu 21 kişinin öldüğü, 38 kişinin de yaralandığı belirtildi.

AFP'ye konuşan vilayet sözcüsü Muhammed Kasım Riyaz, "Şu ana kadar edindiğimiz bilgilere göre, sabah saatlerinde yaşanan kazada bir yolcu otobüsü, bir tanker ve bir motosiklet arasında meydana gelen kazada 21 kişi öldü" dedi.

İl Enformasyon Dairesi, Riyaz tarafından verilen 11 kişilik ilk sayıyı güncelleyerek, çarpışmada 38 kişinin daha yaralandığını söyledi.

Çarpışma araçların alev almasına neden olurken, Helmand enformasyon departmanı tarafından sosyal medyada paylaşılan görüntülerde yanmış, bükülmüş haldeki tankerin kabini görülüyor.

Kaza Pazar sabahı erken saatlerde başkent Kabil ile Helmand'ın Grişk bölgesindeki kuzey Herat şehri arasında bulunan ana otoyolda meydana geldi.

Afganistan’da ABD-NATO işgali döneminde yenilenmeyen yollar sıkça ölümcül trafik kazalarına neden oluyor.

Başta Kabil-Kandahar ana yolu olmak üzere ülkedeki birçok otoyol Taliban’ın yönetimi devralmasıyla sona eren savaşın ardından yenilenmeye başlandı.

Aralık 2022'de Afganistan'ın yüksek rakımlı Salang geçidinde bir petrol tankerinin devrilmesi ve alev alması sonucu 31 kişi ölmüş, onlarca kişi de yanarak yaralanmıştı.

Kaynak: Mepa News, AFP

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.