Afganistan'dan bombalı suikastler hız kesmiyor

Afganistan'dan bombalı suikastler hız kesmiyor

Afganistan'da başkent Kabil başta olmak üzere emniyet güçlerini hedef alan suikastler devam ediyor.

Taliban ile ABD arasında imzalanan anlaşmayla ilgili görüşmeler devam ederken, Afganistan'da emniyet güçleri ve siyasi isimleri hedef alan bombalı suikastlerde artış yaşanıyor.

Son dönemde başkent Kabil'den günlük olarak geçilen patlama haberlerine bu sabah bir yenisi daha eklendi. 

Başkentin 12. bölgesinde Kabil hükümeti güçlerine ait Ranger tipi aracın el yapımı patlayıcıyla hedef alınması sonucu en az 2 kişinin ağır yaralandığı aktarıldı.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, güvenlik güçlerine ait Ranger tipi araç, daha önceden şasisine yerleştirilmiş, suikast amaçlı kullanılan mıknatıslı el yapımı patlayıcının uzaktan infilak ettirilmesi suretiyle hedef alındı.

epvzdjvxyaetbgg.jpeg

Kabil'de bu sabah hedef alınan araç

Öte yandan gece saatlerinde Pervan ilinde yaşanan patlamada, aralarında üst düzey bir polis müdürünün de olduğu 4 güvenlik personeli öldü. Polis güçlerini hedef alan saldırının yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle gerçekleştirildiği belirtildi.

Kabil'de artan suikastler

Afganistan'ın başkenti Kabil'de dün de Kabil Milletvekili Hacı Han Muhammed Vardak'ın konvoyuna yönelik bombalı saldırı düzenlenmiş, patlama sonucu en az 9 kişi hayatını kaybederken Vardak yaralı olarak kurtulmuştu.

Başkentte son dönemde artan bombalı suikastler yeni bir kaos ortamı oluşturmuş durumda. Kent merkezinde zaten üst düzey olan güvenlik tedbirleri, günlük olarak yaşanan patlamalarla birlikte daha üst seviyelere çıkmış durumda. Bu da günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

tlgrm.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.