Afganistan'ın başkenti Kabil'de Başkanlık Sarayı'na füze saldırısı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Başkanlık Sarayı'na füze saldırısı

Başkent Kabil'de Başkanlık Sarayı'nın da hedefte olduğu birden fazla füze saldırısı gerçekleştirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Afganistan'ın başkenti Kabil'de hükümet yetkililerinin bayram kutlamalarının devam ettiği sırada birden fazla füze saldırısı gerçekleştirildi.

Füzelerden bazılarının başkentteki Başkanlık Sarayı yakınlarına düştüğü ifade edilirken, saraydaki kutlamalara Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani'nin de katıldığı biliniyor.

Öte yandan Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Necip Daniş tarafından yapılan açıklamada çok sayıda füzenin başkent Kabil'deki Polis Bölgesi 1, 2, 10 ve 16'ya düştüğü ifade edildi. 

Yapılan açıklamada can kaybından bahsedilmezken füzelerin düştüğü yerde çıkan yangınlara itfaiyenin müdahale ettiği belirtildi.

IŞİD saldırıyı üstlendi

Taliban, bayramın ilk günü başkent Kabil'e yönelik düzenlenen saldırıyla bir ilgilerinin olmadığını ifade ederken, Afganistan'daki IŞİD yapılanması saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamada, Taliban'a karşı tek taraflı bir "bayram ateşkesi" ilan ettiklerini duyurmuş, ancak Taliban'dan bir yanıt gelene kadar operasyonların durdurulmayacağını söylemişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.