Afganistan'ın değerli taşları fuarlarda sergilenecek

Afganistan'ın değerli taşları fuarlarda sergilenecek

Afganistan'daki değerli taşların ülke ekonomisine katkısı için ülke içinde ve dışında sergileneceği bildirildi.

Ağustos 2021 yılında Taliban'ın başkent Kabil'e girip yönetimi devraldığı günden bu yana ülke ekonomisi için birçok farklı adım atıldı.

İslam Emirliği yönetimi, henüz hiçbir ülke tarafından tanınmamasına karşın Afganistan ekonomisini kalkındırmak adına farklı adımlar atmaya devam ediyor.

Bu adımlardan en sonuncusu ise Maden ve Petrol Bakanlığı'ndan geldi.

Maden ve Petrol Bakanı Şehabeddin Dilaver, Afganistan'ın zengin yeraltı kaynaklarının ülke ekonomisine katkı sağlaması için çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.

Dilaver, Ulusal Radyo ve Televizyon kanalına verdiği röportajda ülkenin değerli taşlarının daha iyi tanıtılması için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Yatırımcıların dikkatini bu alana çekmek istediklerini ifade eden Dilaver, "Değerli madenlere yatırım yapmak isteyen yatırımcıları buna teşvik etmek için Afganistan içinde ve dışında fuarlar açılmasının planlandığını" dile getirdi.

Afganistan, zengin yeraltı kaynaklarıyla meşhur bir Asya ülkesi olarak öne çıkıyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.