Afganistan'ın güneyinde ABD helikopteri düştü

Afganistan'ın güneyinde ABD helikopteri düştü

Afganistan'ın güneyindeki Hilmend ilinde ABD güçlerine ait bir helikopter düştü.

Afganistan'ın güneyindeki Hilmend ilinde ABD güçlerine ait bir helikopter düştü.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Afganistan'ın güneyinde bulunan Hilmend ilinin Nevzad ilçesinde bir ABD helikopteri düştü.

Bölgede düzenlenen bir gece baskınında kullanıldığı ifade edilen helikopterin Taliban tarafından açılan ateş sonucu düştüğü iddia edildi.

Taliban'dan konuya dair bir açıklama yapıldı.

Hareketin sözcüsü Zebihullah Mücahid'in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Nevzad ilçesinde bir baskına katılan Apache helikopterin düştüğü ifade edildi. Mücahid helikopterdeki yerli ve yabancı tüm güçlerin öldüğünü, enkazın Taliban kontrolünde olduğunu belirtti.

Zebihullah Mücahid'in açıklamasında, helikopterin Taliban tarafından düşürüldüğüne dair bir ifade yer almadı.

Yerel kaynaklar, helikopter düştükten sonra ABD'nin, helikopterin kalıntılarının Taliban eline geçmemesi için enkazı havadan bombaladığını öne sürdü.

Öte yandan ABD tarafından yapılan açıklamada, CH-47 Chinook helikopterin sert bir iniş yaptığı iddia edildi.

ABD'nin Afganistan'daki güçlerinin sözcüsü David Butler, düşen helikopterdeki askerlerin yaralandığını ve hastanelere nakledildiklerini kaydetti. Butler, helikopterin Taliban tarafından vurulmadığını dile getirdi.

Kaynak: Mepa News

instabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.