Afganistan'ın güneyinde Taliban askeri üsse saldırdı: 23 ölü

Afganistan'ın güneyinde Taliban askeri üsse saldırdı: 23 ölü

Taliban'ın Kandahar ilinde askeri üsse düzenlediği saldırıda 23 asker öldürüldü.

Taliban'ın Afganistan'ın güneyindeki Kandahar ilinde askeri üsse düzenlediği saldırıda 23 asker öldürüldü.

Taliban kaynakları tarafından yapılan açıklamaya göre, Kandahar ilinin güneydoğusunda yer alan Şorabak ilçesinde dün gece saatlerinde düzenlenen saldırıda Kabil hükümetine bağlı 23 asker öldürüldü.

Taliban, saldırıda çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini, iki askeri aracın da tahrip edildiğini öne sürdü. Taliban, çatışmada bir Taliban mensubunun da öldürüldüğünü belirtti.

Şorabak ilçesinin konumu:

Kabil hükümeti kaynakları bölgede yaşanan çatışmaları doğrularken, ölü sayısına dair farklı rakamlar telaffuz etti. Kandahar ili polis şefi Taddin Han tarafından yapılan açıklamaya göre, saldırıda 9 asker ve 16 Taliban mensubu öldürüldü.

Öte yandan, ülkenin batısındaki Ferah ilinde de çatışmaların devam ettiği ifade ediliyor. Ferah şehri çevresinde süren çatışmalarda karşılıklı kayıplar verildiği belirtiliyor. Taliban, geçtiğimiz gece Ferah şehrinin dışındaki Şorabed bölgesinde 9 askerin öldürüldüğünü, 5 askeri aracın da tahrip edildiğini öne sürdü.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.