Afganistan'ın Türkiye'ye ihracatı yüzde 53 arttı

Afganistan'ın Türkiye'ye ihracatı yüzde 53 arttı

Afganistan'da ekonomik gelişmeler hızlandıkça ihracat rakamlarında da artış yaşandığı göze çarpıyor.

Afganistan'da savaşın sona ermesinin ardından ekonomik gelişmeler hızlanıyor.

Ekonomik gelişmelerle birlikte ülkenin ihracat rakamlarında da artış yaşanıyor.

Afganistan Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan açıklamada, "ülkede İslam Emirliği yönetiminin kurulması ve ihracat üzerindeki yüksek gümrük vergilerinin kaldırılmasının ardından ihracat rakamlarında kayda değer bir artış yaşandığı" ifade edildi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yunus Momend, son dönemde Afganistan'ın Türkiye'ye ihracatında yüzde 53'lük bir artış olduğunu, İran ve Pakistan'a yapılan ihracatta da önemli bir artış kaydedildiğini bildirdi.

Momend, ihracattaki artışın sebebinin İslam Emirliği yönetiminin yüksek gümrük vergilerinden feragat etme kararı olduğunu ifade etti. Momend'e göre söz konusu karar ticareti kolaylaştırdı ve ihracat faaliyetlerini artırdı.

Momend ayrıca Afganistan'ın birçok sektörde kendi kendine yetecek seviyeye ulaştığını ve ülkenin üretim kapasitesinin her geçen gün güçlendiğini vurguladı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum