Afiye Sıddıki için ABD'de Yahudileri rehin aldı: "Ablamı serbest bırakın"

Afiye Sıddıki için ABD'de Yahudileri rehin aldı: "Ablamı serbest bırakın"

ABD'de bir cezaevinde tutulan Afiye Sıddıki'nin kardeşi, Teksas eyaletinde bir sinagogu basarak içerideki Yahudileri rehin aldı.

ABD'de bir cezaevinde tutulan Afiye Sıddıki'nin kardeşi olduğu belirtilen kişinin, Teksas eyaletinde bir sinagogu basarak içerideki Yahudileri rehin aldı.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, Teksas eyaletinin Dallas bölgeinde bulunan Fort Worth yerleşiminde bir sinagoga baskın düzenlendi.

Baskını düzenleyen kişi, Sinagog içerisindeki haham da dahil olmak üzere bazı Yahudileri rehin aldı.

FBI ve Amerikan güvenlik güçleri bölgeyi kuşatırken, baskını düzenleyen kişinin, Pakistanlı bilim insanı Afiye Sıddıki'nin kardeşi Muhammed Sıddıki olduğu öne sürüldü.

colleyville-ht-er-220115-1642277323309-hpmain-16x9-992.jpg

Baskının düzenlendiği Sinagog

Muhammed Sıddıki'nin üzerine bomba olduğunu söylediği ve ablası Afiye Sıddıki'nin serbest bırakılmasını talep ettiği dile getirildi.

Söz konusu kişinin gerçekten Sıddıki'nin kardeşi mi yoksa Afiye Sıddıki'ye "kardeşim" olarak hitap eden herhangi bir kişi mi olduğunun netlik kazanmadığı ifade ediliyor.

Eylemi gerçekleştiren kişi öldürüldü

Teksas güvenlik kaynaklarının açıklamasında 11 saat süren rehine krizinin, eylemi gerçekleştiren kişinin öldürülmesiyle sonuçlandığı tüm rehinelerin sağ olarak kurtarıldığı ifade edildi.

Afiye Sıddıki'nin serbest kalması için eylemi düzenlediği belirtilen kişinin gerçek kimlik bilgileri ve bir silahının olup olmadığı ise açıklanmadı.

Afiye Sıddıki, baskının düzenlendiği bölgenin yakınında bulunan Carswell Hava Kuvvetleri Üssü'nde tutuluyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.