Afrika Birliği güçleri Eş Şebab saldırısının 'intikamını' çocukları katlederek aldı

Afrika Birliği güçleri Eş Şebab saldırısının 'intikamını' çocukları katlederek aldı

Afrika Birliği'ne bağlı güçlerin Somali'nin güneyinde Eş Şebab saldırısı sonrası sivilleri bombardımanlarla hedef aldığı bildirildi.

Somali'nin güneyinde Afrika Birliği güçleri sivillere yönelik bir katliam gerçekleştirdi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre katliam, ülkenin güneyindeki Barawe yerleşimi yakınlarında meydana geldi.

Afrika Birliği Somali Geçiş Misyonu'na (ATMIS) bağlı askeri birliklerin sivil yerleşimlere düzenlediği bombardımanlarda aynı aileden en az 6 çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.

Öte yandan sivillere yönelik bir diğer saldırı da Buulo Mareer yerleşiminde düzenlendi. ATMIS güçlerinin yerleşime düzenlediği bombardımanlarda birçok çocuğun yaralandığı bildirildi.

sml1.jpgsml2.jpg

El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'ın 26 Mayıs'ta Buulo Mareer yerleşiminde ATMIS'e bağlı Ugandalı askerlerin üssüne baskın düzenlemişti. Saldırıda 200'ü aşkın Uganda askerinin öldüğü bildiriliyordu.

ATMIS güçlerinin söz konusu saldırının ardından sivillere yönelik "intikam" amaçlı bombardımanlarını artırdıkları, bu saldırılarda birçok sivilin hayatını kaybettiği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.