Afrika'da IŞİD'e karşı askeri misyon mu oluşturulacak?

Afrika'da IŞİD'e karşı askeri misyon mu oluşturulacak?

İtalya "IŞİD ve benzeri tehditlere karşı Afrika'da bir görev gücü oluşturulması" için çağrıda bulundu.

İtalya "IŞİD ve benzeri tehditlere karşı Afrika'da bir görev gücü oluşturulması" için çağrıda bulundu.

IŞİD'in Afrika'da güç kazanmasından endişe edildiğini kaydeden İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio pazartesi günü Roma'da gerçekleştirilen IŞİD ile Mücadele Uluslararası Koalisyon Bakanlar Toplantısı'nda bu öneriyi dile getirdi.

İtalya’nın ABD ile ortaklaşa gerçekleştirdiği ve 80'i aşkın ülke ile uluslararası organizasyondan temsilcilerin hazır bulunduğu toplantıda, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bulunuyor.

Bakan Di Maio, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, "IŞİD, topraklarını kaybetmesi bakımından yenilgiye uğratıldı ancak kökü kurutulamadı. Halen yapacak çok şey var. Bu nedenle İtalya, Irak’ta NATO misyonlarına katılımını arttırmayı düşünüyor" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken de "IŞİD’e karşı önemli başarılar elde edildi ancak hala yapılacak pek çok şey var" şeklinde konuştu.

IŞİD'in son haftalarda Nijerya, Mozambik ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde kendine yeni alanlar kazandığı ve toparlanma çalışmalarına başladığı belirtiliyor.

Kaynak: Euronews

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.