Afrin'de bin kişilik yerel polis gücü eğitilecek

Afrin'de bin kişilik yerel polis gücü eğitilecek

Zeytin Dalı Harekatı sonrası bölgede güvenliği sağlamak üzere bin kişiden oluşan bir polis gücü eğitilecek.

Zeytin Dalı Harekatı ile PYD'den ele geçirilen Afrin'de halk evlerine dönerken, bölgenin güvenliğinin sağlanması için ise yeni adımlar atılıyor. Bölgede kısa bir süre sonra bir polis gücünün eğitilerek hizmete başlaması bekleniyor. Yeni Şafak'ın haberine göre, geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te yapılan Afrin Kurtuluş Kongresi’nde belirlenen 30 kişilik yerel mecliste yer alan ve Bağımsız Suriye Kürtleri Derneği’nin de başkanlığını yürüten Abdülaziz Temo, ilk etapta Afrinli bin kişinin Türkiye tarafından eğitileceğini ve bu polislerin bölgede görevlendirileceğini açıkladı.

Yeni Şafak’a konuşan Temo, “Afrin ilçe merkezinde kontrolün sağlanmasından sonra aşayişi gençler sağlayacak. Türkiye, 3-6 aylık bir sürede bin Afrinliye asayiş, güvenlik, emniyet eğitimi verecek. Eğitim tamamlandıktan sonra Afrin merkezi ve 300 üzerindeki köyü gerçek sahipleri koruyacak. Bu sürede boşluk oluşmaması için güvenliği Türk askeri sağlayacak. Türk askeri bizim kardeşlerimiz” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.