Afrin'de muhalif gruplar arasında çatışma

Afrin'de muhalif gruplar arasında çatışma

Suriye'nin kuzeybatısında Halep iline bağlı Afrin ilçesinde Türkiye'nin desteklediği muhalif gruplar arasında çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Suriye'nin kuzeybatısında Halep iline bağlı Afrin ilçesinde Türkiye'nin desteklediği muhalif gruplar arasında çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre Türkiye'nin "Zeytin Dalı" operasyonuyla ABD destekli YPG/PKK güçlerinden ele geçirdiği Afrin kent merkezinde bir süredir bazı muhalif gruplar arasında anlaşmazlıklar yaşanıyor. 

Türkiye tarafından Afrin bölgesinin YPG/PKK'dan geri alınması sürecinde desteklenen muhalifler arasında çatışmalar dün gece saatlerinde tekrar başladı.

Edinilen bilgiye göre dün gece Afrin kent merkezinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bileşenlerinden olan Hamza Tugayı ve Ahrar el Şarkiyye unsurları arasında hafif ve ağır silahların kullanıldığı bir çatışma yaşandı.

Kaynaklar gece saatlerinde yaşanan çatışmanın oldukça şiddetli geçtiğini ifade ederken, çatışma sonucu her iki taraftan yaralananların olduğu bilgisi paylaşıldı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden çatışma açıklaması

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) tarafından yapılan açıklamada muhalif gruplar arasında yaşanan çatışmalar doğrulanırken, çatışmalar sonucunda her iki taraftan en az 5 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Çatışmalarda en az 5 kişinin çeşitli seviyelerde yaralandığını ifade eden SOHR, taraflar arasında yapılan arabuluculuk görüşmelerinin devam ettiğini kaydetti.

Eylül ayı içinde de Türkiye tarafından desteklenen muhalif gruplar arasında Afrin kent merkezinde çatışmalar yaşanmıştı. 

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.