Afrin'deki bombalı saldırıyla ilgili yeni detaylar

Afrin'deki bombalı saldırıyla ilgili yeni detaylar

27 Haziran Çarşamba günü Afrin’de iki ayrı bombalı araç saldırısı düzenlenmiş, saldırı sonucunda sivil kayıplar yaşanmıştı.

Suriye'deki yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, bombalı saldırı sonucu meydana gelen maddi hasarın yanı sıra, en az 11 kişi ölmüş, 20 kişi de yaralanmıştı.

Ceyşu'l İslam grubuna yakın bir kaynağa göre, bombalı araçlardan bir tanesi grubun din adamı Samir Kaeka’nın (Ebu Abdurrahman) bulunduğu bölgenin yakınlarında infilak etti ancak Kaeka olayda yara almadı.

Ayrıca, bombalı saldırının gerçekleştirildiği günün sabahı Kaeka’nın tehdit edildiği ancak kendisinin her zamanki gibi boş bir tehdit olduğunu düşündüğü için önlem almaya gerek duymadığı belirtildi.

Ceyşu'l İslam’a bağlı medya kanalları, “Alaa El Ahmed” isimli aktivisti saldırıların yaşanacağını önceden bilmekle suçladı. İddialara göre, bu kişi saldırılar yaşanmadan önce Telegram kanalında yaptığı paylaşımda “Kaeka’ya birşeyler olacak” ifadesini kullandı.

Hem bölgedeki güvenlik güçleri hem de Türk tarafı, toplanan delilleri ve kamera kayıtlarını inceliyor. Ayrıca şüpheli kişilerin de olay ile alakalı olarak sorguları devam ediyor.  

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.