Ahmed Şara resmen Suriye Devlet Başkanı oldu

Ahmed Şara resmen Suriye Devlet Başkanı oldu

Açıklamalar, Beşar Esed rejimini deviren Suriyeli silahlı grupların komutanlarının katıldığı Şam'daki bir toplantı sırasında yapıldı.

Suriye devlet haber ajansının (SANA) Çarşamba günü komutan Hasan Abdulgani'ye dayandırdığı haberine göre Suriye'nin fiili lideri Ahmed El Şara geçiş dönemi için devlet başkanı seçildi.

SANA'nın Abdülgani'ye dayandırdığı haberine göre Ahmed Şara ayrıca geçiş dönemi için yeni bir anayasa kabul edilene kadar görev yapacak geçici bir yasama konseyi kurma yetkisi de aldı.

Açıklamalar, Beşar Esed rejimini deviren Suriyeli silahlı grupların komutanlarının katıldığı Şam'daki bir toplantı sırasında yapıldı.

Ahmed Şara bundan sonraki süreçte resmi olarak Suriye Devlet Başkanlığı görevini üstlenecek ve uluslararası alanda ülkeyi temsil edecek.

Kaynak: Mepa News

x.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum
  • Mervan / 29 Ocak 2025 23:37

    Hadi aslan parçası güçlen ve geri adım atma İsrail ile karşı karşıyasın

    Yanıtla (3) (1)
  • Malum / 29 Ocak 2025 23:32

    RTE 2

    Yanıtla (4) (3)
  • Birisi / 29 Ocak 2025 23:07

    Allah hayırlı etsin.

    Yanıtla (5) (1)