Ahrar'uş Şam: Ateşkesi imzalamadık

Ahrar'uş Şam: Ateşkesi imzalamadık

Ahrar'uş Şam sözcüsü Ahmed Kara Ali, Rusya ve Türkiye'nin garantörlüğünü üstlendiği ateşkes anlaşmasını imzalamadıklarını duyurdu.

Ahrar'uş Şam sözcüsü, silahlı muhalefet ve Esed rejimi arasındaki çatışmayı durdurmak amacıyla Perşembe gecesi yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasını imzalamadıklarını duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı ateşkese katılan silahlı gruplar arasında Ahrar'uş Şam'ın da bulunduğunu açıklamıştı.

Muhalif haber portalı el-Dorar'a konuşan Ahrar'uş Şam yetkilisi, Suriye'de akan kanın durdurulmasını memnuniyetle karşıladıklarını ancak ateşkes anlaşmasının siyasi sürece bağlanmasıyla ilgili bazı çekinceleri olduğunu belirtti.

Anlaşma, ateşkesin ardından Kazakistan'ın Astana kentinde çatışan taraflar arasında görüşmeler yapılmasını içeriyordu.

Ahrar'uş Şam yetkilisi, "Önerilen siyasi süreç tam olarak açık değil. Sunulan anlaşmada siyasi çözümün temelleri daha net ifade edilirse sürece katılabiliriz" dedi.

Müzakere heyetinden Usame Zeyd, ateşkesin, muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde yer alan tüm muhalif grupları kapsadığını belirtmişti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.