AİHM: Hz. Muhammed'e hakaret etmek ifade özgürlüğü değil

AİHM: Hz. Muhammed'e hakaret etmek ifade özgürlüğü değil

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Hz. Muhammed'e hakaret etmenin ifade özgürlüğü olmadığına hükmetti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), İslam dini Peygamberi Hz. Muhammed'e hakaret etmenin ifade özgürlüğü olmadığına hükmetti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Hz. Muhammed'in "pedofil eğilimleri olduğunu" söylediği için para cezasına çarptırılan Avusturyalı bir kadının düşünce ve ifade özgürlüğünün ihlal edilmediğine karar verdi.

Yargıçların oybirliğiyle verdiği kararda, "Hz. Muhammed'i pedofil diye tanımlanması yüzünden dini doktrinleri aşağılama yüzünden verilen ceza, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin düşünce ifade özgürlüğü konusundaki 10. maddesini ihlal etmiyor." denildi.

480 euro para cezası almıştı

Konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyan 1971 doğumlu E.S adlı kadın "İslam hakkında temel bilgiler" adıyla verdiği iki seminerde, Muhammed Peygamber'in altı yaşındaki Ayşe'yle yaptığı ve Ayşe dokuz yaşına gelinceye kadar tamamına ermemiş evlilik iddiasını gündeme getirmiş ve "56 yaşındaki bir adam ve altı yaşında bir kız. Buna pedofili demeyeceksek, ne diyeceğiz?" diye konuşmuştu.

Viyana Bölge Mahkemesi şüphelinin 480 euro para cezası alması ve mahkeme masraflarını ödemesine hükmetmişti. Bir üst mahkeme de kararı onaylayınca, konu Yüksek Mahkeme'ye taşınmış ve burada da yeniden yargılama başvurusu reddedilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.